dijous, 11 de juny del 2015

That's New Zealand! (Part II)

Després de conèixer les característiques principals de NZ i de viatjar per l'illa nord, avui descobrim la sud, més extensa i menys poblada. Tot seguit destaquem tres experiències úniques:
Vistes del glaciar
Glaciar de Franz Josef: diu la llegenda maorí que una jove va perdre al seu amant al caure des d’un dels pics de les muntanyes. El torrent de llàgrimes de la noia es va congelar i va formar el glaciar. El glaciar queda a només 5 km del poble Franz Josef i és una caminada apta per a tothom (40 min). Tot i que si la butxaca us ho permet hi ha alternatives més interessants com la de sobrevolar el glaciar amb helicòpter i aterrar uns minuts sobre la neu.

Milford Sound
Un creuer pel Fiord Milford Sound: la bellesa d’aquest fiord atreu milers de visitants i és un dels destins més turístics de tot Nova Zelanda. Està situat en el Parc Nacional de Fiordland i és Patrimoni de la Humanitat. Indispensable fer una ruta en uns dels creuers turístics; podreu veure les foques prenent el sol, veure imponents els penya-segats, abruptes muntanyes i mullar-vos al acostar-vos a les impressionants cascades. Prohibit no fer fotos!

Jet boat
Adrenalina pura a Queenstown: llueix l'etiqueta de la capital de l'aventura total i molts dels visitants aprofiten per provar algun dels esports més arriscats. És un poble preparat per a rebre molts turistes i es respira un ritme trepidant, més aviat el d'una ciutat. A més de poder saltar des d'un pont o d'un avió, o fer travesses pel riu, també compta amb una amplia oferta comercial, d'oci i gastronòmica molt animada.

I quina és la millor manera de viatjar?
Sens dubte, amb la casa a sobre! Existeixen línies d’autobusos, però per disfrutar dels millors paisatges i de més flexibilitat és recomanable llogar un automòbil o encara millor, una autocaravana. Si tries aquesta última opció pots anar parant als càmpings o les àrees indicades, sempre equipades amb taules de pícnic, un punt d’aigua i Wc. Això sí, cal anar molt atents a les carreteres (en particular a l’illa sud) on sovint només hi ha dos carrils, amb canvis de rasants amb visibilitat reduïda i carreteres sense asfaltar… Tot això tenint en compte que es condueix per l'esquerra i que cada dos per tres et surt un "Uala!" o un "Para que faig una foto!", per tant, s'ha de comptar que el temps estimat acaba sent molt més del previst. I si us perdeu? doncs no patiu, els neozelandesos són gent molt hospitalària, segur que us donaran un cop de mà.

Guies de viatge:
Novel·les relacionades amb Nova Zelanda:
Conte infantil de llegendes:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!